Digitalizálás, dokumentumkezelés, ügyvitel, vállalatirányítás

A jövő technológiáiba invesztál a Samsung

A Samsung vezető szerepet biztosítani magának a jövő autóiparában.

0 3

A jövő technológiáiba invesztál a Samsung

A dél-koreai Samsung Electronics 22 milliárd dollárt tervez a következő három évben mesterséges intelligencia és más, főként autóipari hasznosítású új technológiai fejlesztések finanszírozására fordítani.

A Samsung mesterséges intelligencia fejlesztésében jártas szakemberek toborzásával és a következő generációs, 5G mobil hálózati készülékek és berendezések fejlesztésével kíván vezető szerepet biztosítani magának a jövő autóiparában.

- Hirdetés -

Az előző három évben invesztált összeget hat százalékkal meghaladó 22 milliárd dolláros, azaz 25 ezer milliárd vonos technológiai fejlesztési program része annak az összesen 180 ezer milliárd vonos munkahely-teremtési és beruházási tervnek, amellyel a Samsung új növekedési területekre, többek között mesterséges intelligenciára és biotechnológiára kívánja áthelyezni profiljának a súlypontját a leszálló ágba jutott félvezető ipari és okostelefon üzletágairól.

A beruházási keretösszegből 130 ezer milliárd vont tervez a Samsung Dél-Koreában felhasználni, ami tervei szerint 40 ezer új munkahely létesítését is jelenti. A Samsung szerdai bejelentése több mint öt százalékkal emelte meg a Samsung BioLogics gyógyszeripari konszern részvényének árfolyamát, az informatikai szolgáltató üzletág, a Samsung SDS részvényének az árfolyama pedig öt százalékkal erősödött. A Samsung Electronics részvényének árfolyama nem változott. (Autószektor, via DWP Digital, a Digitalizációs Portál)

 

Címkék: digitalizáció, dwp digital, samsung, a jövő technológiái, új technológia, mesterséges intelligencia, fejlesztés, finanszírozás

Itt tudsz válaszolni

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Free WordPress Themes