Digitalizálás, dokumentumkezelés, ügyvitel, vállalatirányítás

Az utasok megbíznak a robotpilótában

A digitalizáció nagy kihívást jelent

0 4

Az utasok megbíznak a robotpilótában

Nagy kihívás a digitalizáció a nagyvállalatok vezetői számára, ezért közülük minden második jelentős IT-beruházásra készül a következő években.
Ez derül ki az egyik nagy, nemzetközi könyvvizsgáló cég digitális gazdasággal foglalkozó felméréséből, amelynek elkészítése során huszonhat országban, kilenc iparágból, kilencszáz vezetőt kérdeztek meg. Tízből kilenc válaszadó ma már prioritásként kezeli a digitalizációt a stratégiai tervezés során, közel felük pedig jelentős forrásokat is szán erre a területre – derül ki a tanulmányból.

A technológiai fejlődéshez a megkérdezettek háromnegyede – a saját kompetenciák megteremtése mellett – főleg felvásárlásokban gondolkodik. Sok vezető ugyanakkor még nem alakította ki azokat a folyamatokat, amelyek szükségesek lennének ahhoz, hogy egy akvizícióból profitálni tudjon a szervezete. Az új technológiák nemcsak az üzleti modelleket alakítják át, de a társadalom egészére is hatással vannak.

- Hirdetés -

Az innovatív megoldások fogyasztói elfogadására az egyik legjobb példát a légiközlekedés jelenti. Az utasok már teljesen megbíznak a robotpilótában, nem tesznek különbséget az emberi beavatkozás nélküli, illetve a pilóta által kontrollált üzemmód között. A repülés, éppen a robottechnika miatt, a legbiztonságosabb utazási mód. Ezerszer több kritikus baleset történik az utakon, illetve százszor több a vasúton, mint a levegőben. (DWPDigital a Feol utánközlése)

Itt tudsz válaszolni

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Free WordPress Themes