Digitalizálás, dokumentumkezelés, ügyvitel, vállalatirányítás

Innovatív partnerek és belső kutatás-fejlesztés az LG titka

A startupokba történő befektetések kiegészítik az LG saját erőfeszítéseit.

0 2

Innovatív partnerek és belső kutatás-fejlesztés az LG titka

Az LG az elmúlt 12 hónapban összesen 90 millió amerikai dollárt fektetett robotikai startup vállalatokba. Most első tengerentúli befektetésében új partnere az amerikai Bossa Nova Robotics, aki a kereskedelmi szektorban kínál intelligens robotikai megoldásokat.

A Bossa Nova Robotics nemzetközi szinten piacvezető vállalat a valós idejű kiskereskedelmi adatok szolgáltatása terén. Az adatok segítenek a nagyméretű üzletek hatékony üzemeltetésében, hiszen automatizálják a raktárkészlet-adatok gyűjtését és elemzését.

- Hirdetés -

A világ legnagyobb kiskereskedelmi cége, a Walmart az elmúlt évben számos üzletben tesztelte a Bossa Nova polcszkennelő robotjait.

A mostani és a korábbi koreai startupokba történt befektetések kiegészítik az LG saját erőfeszítéseit a szolgáltató robotok piacra helyezése terén, ami a jövőben cég növekedésének egyik motorja lehet. Az LG Koreában már letesztelte a robotokat: a phjongcshangi téli olimpia alatt Dél-Korea legnagyobb repterén útbaigazító és takarító robotjaik (Guide Robot, Cleaning Robot) segítették az utasokat. Az idei CES-en az LG három új CLOi koncepciórobotot mutatott be, amelyeket kifejezetten kereskedelmi használatra, nagy forgalmú helyszínekre (például hotelekbe és bevásárlóközpontokba) fejlesztettek ki. Az LG CLOi robotjait a ThinQ márkával — az LG mesterséges intelligenciával ellátott szórakoztatóelektronikai cikkeivel és háztartási készülékeivel – párhuzamosan fejleszti.

„A robotika a ThinQ mesterségesintelligencia-stratégiánk kulcsfontosságú alkotóeleme, így fontos növekedési lehetőség az LG számára” — mondta Kim Sungwook, az LG Electronics nemzetközi innovációs divíziójának alelnöke. „Az LG elkötelezett abban, hogy innovatív partnerekbe történő befektetésekkel, illetve intenzív belső kutatás-fejlesztéssel bővítse robotikai kompetenciáit.” (DWP Digital Portál via StartupOnline)

Címkék: robot, startup, befektetés, adat, lg, dwp digital, thinq

Itt tudsz válaszolni

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Free WordPress Themes