Digitalizálás, dokumentumkezelés, ügyvitel, vállalatirányítás

Mozgáskövető ruhában dolgoznak a Fordnál

Javítja a gyártási minőségét.

0 3

Mozgáskövető ruhában dolgoznak a Fordnál

Létezik egy technológia, amelynek segítségével a világ legeredményesebb sportolói még tovább tudják javítani az eredményeiket, és amivel jellegzetes mozdulataik pontosan reprodukálhatók a legnépszerűbb videojátékokban. Ez a technológia most egy autóipari üzem szerelőszalagjánál is megjelent.

A Ford valenciai motorgyárának dolgozói speciális öltözéket viselnek, amit mozgáskövető technológiával szereltek fel. A gyártó és a Valenciai Biomechanikai Intézet által megalkotott kísérleti rendszer 70 dolgozó mozgását követi nyomon 21 munkaterületen – és máris annyira eredményesnek bizonyult, hogy az üzemben 75 százalékkal csökkent a sérülések száma.

- Hirdetés -

A mozgáskövető technológiát általában arra használják, hogy megfigyeljék, hogyan sprintelnek vagy fordulnak a sportolók, így edzőik kielemezhetik és tökéletesíthetik a mozdulataikat. A Ford esetében ez a megoldás arra szolgál, hogy a munkavégzés kisebb fizikai terhelést jelentsen, és hogy javítsa a gyártási minőséget. (autópró via DWP Digital, a Digitalizációs Portál)

Címkék: ford, mozgáskövető ruha, technológia, autóipar, szerelőszalag, mozgáskövető technológia, dwp, digital, digitalizáció

Itt tudsz válaszolni

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Free WordPress Themes